luni, 27 mai 2013

Ghost are here !

Acuma cateva zile intr-un post m-am laudat ca am terminat Black Ops II . Fara indoiala am fost foarte impresionat de storieline si gameplay.

Surpriza a venit cand am aflat ca cei de la Infinity Ward au anuntat noul joc Call of Duty GHOST. Nu iubesc palavrageala, asa ca o sa va las in compania acestui trailer :


Invitatie la Squash

Ce este Squash ?!

Jocul de squash se desfasoara intre doi jucatori. Fiecare utilizeaza cate o racheta special construita. Pentru joc este nevoie de o minge speciala si un teren adecvat. Racheta este asemanatoare celei de tenis de camp, dar mai usoara, maner mai scurt si forma usor mai alungita.Racheta de squash si minge Mingea este din cauciuc, aproximativ cat o minge de tenis de masa. Mingiile sunt marcate cu un punct de vopsea, pentru a le diferentia intre mai multe categorii: punct galben - super slow; punct alb sau verde - slow; punct rosu - medium; punct albastru - fast. 

Terenul este marginit de 4 pereti. Fiecare serviciu trebuie sa atinga peretele frontal intre linie si plafon. In caz contrar, serviciul este pierdut. O linie orizontala este trasata la circa 48 cm de la sol (partea superioara). Schimburile de mingi, altele decat primul serviciu, trebuie sa atinga peretele deasupra acestei linii. Daca mingea atinge linia, se considera minge buna. Pe podea, in partea din spate a terenului, sunt trasate doua patrate. Acestea se folosesc la serviciu. 
Jucatorul la serviciu trimite mingea in peretele frontal, deasupra liniei de serviciu. Este obligatoriu ca mingea sa atinga peretele frontal in zona admisa. Mingea trebuie sa cada in patratul primitorului (in cazul in care nu este returnata din voleu de acesta). Daca mingea cade in afara, este considerata "out" si se schimba serviciul. In timpul jocului, mingea are voie sa cada cel mult o data pe podea inainte de a fi trimisa din nou in perete de catre al doilea jucator. Sunt permise oricate atingeri ale peretilor laterali, sau plafonului. Teren de squashDe asemenea, mingea este in joc daca atinge peretele posterior. In afara serviciului, jucatorii pot directiona mingea catre zona admisa din peretii laterali sau posterior. Este obligatoriu ca mingea, inainte sa cada pe podea, sa atinga peretele frontal deasupra liniei de "fileu", indiferent daca vine direct din racheta sau dintr-o deviere din pereti. In schimburile de mingi, un jucator are voie sa atinga mingea doar o data, intre doua lovituri ale oponentului.





Asociația Pro Squash România, organizează la Iași, în 8 și 9 iunie, Campionatul Moldova Open Squash. 

Moldova Open Squash este un campionat open de squash care se adresează bărbaţilor cu vârsta de peste 18 ani, indiferent de naţionalitatea acestora şi este organizat de Asociaţia Pro Squash România. Competiţia se va desfăşura în doua etape: o etapa locală de calificări în 8 oraşe importante din România şi o etapă finală, care va avea loc pe un teren de squash mobil din sticlă ce va fi amplasat în data de 8-9 iunie 2013, în Palas Mall Iaşi.
Cei mai buni jucători de squash din ţară se vor selecta în urma etapei de calificări care va avea loc în data de 1-2 iunie şi se va desfăşura în urmatoarele oraşe: Bacău, Bucureşti, Braşov, Cluj Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara, urmând ca primii 4 cei mai buni jucători din fiecare oraş să concureze la Iaşi pentru câştigarea titlului de campion.
Organizarea unui campionat de squash cu finala la Iaşi reprezintă o premiera pentru zona de nord est a României, făcând parte din strategia organizatorilor de a promova publicului larg cel mai sănătos sport din lume – conform revistei Forbes Magazine. Pe langă amplasarea în Palas Mall Iasi a unui teren mobil de squash realizat din 12 tone de sticlă, pe care se vor desfăşura meciurile celor 32 cei mai buni de jucători de squash din întreaga ţară, organizatorii vor oferi publicului jocuri demonstrative între campioni de talie mondială, precum şi diverse premii şi concursuri.
“Squash-ul este unul dintre cele mai spectaculoase sporturi, fiind singurul sport cu racheta din lume în care jucătorii împart acelaşi spaţiu de joc, ceea ce determină un dinamism şi o competitivitate incredibilă, sportivii care practică squash fiind comparaţi cu gladiatorii moderni. De asemenea, într-o ora de squash se pot consuma până la 1.200 de calorii pe oră, un consum caloric de neatins pentru nici o altă activitatsportivă. Indiferent de vârstă, squash-ul poate fi învăţat şi practicat de oricine cu uşurinţă” - Sebastian Baciu, preşedintele Pro Squash România.
Datorită spectaculozitătii în sine a sportului, a prezenţei pentru prima dată în Iaşi a unui teren de squash din sticlă amplasat într-o locatie publică de mare trafic, a selecţiei celor mai buni 32 de jucători din întreaga ţară şi a jocurilor demonstrative între doi campioni de talie mondială, Moldova Open Squash promite să fie un reper sportiv de neuitat în viaţa locală a municipiului Iaşi.
Nu uita pe date de 1 si respectiv 2 iunie poti participa in orasul tau la calificarile pentru acest eveniment! Daca reusesti vei avea ocazia sa participi la Campionatul Moldova Open Squash pe data de 8 si 9 !
Mai multe detalii pe : http://www.prosquash.ro/campionat
Dar si pe pagina de facebook : https://www.facebook.com/ProSquashRo

luni, 20 mai 2013

BLACK OPS II



Astazi am avut ceva timp si am reusit sa termin Call of Duty BLACK OPS II

Ideea jocului incepe in COD Black Ops I care te de duce cu gandul la razboiul rece, CIA, FSB si alte chestii de astea spion, antitero.

Black ops II prezinta 2 povesti:

- cea in care Woods ii povesteste lui David Mason cum el si Alex Mason incearca sa il prinda pe Raul Menendez un terorist din Nicaragua.

- a 2-a poveste se petrece in anul 2025 unde David Mason incearca acelasi lucru.

Povestea este impresionant de frumoasa si pot spune ca cei de la Treyarch au creat cel mai tare FPS(first-person shooter).


Acuma pot spune ca am reusit sa termin toate editiile Call of Duty.


sâmbătă, 18 mai 2013

Film romanesc !

Cine a spus ca romanii nu stiu sa faca filme frumoase ?! Uite aici un exemplu, o comedie 100% romaneasca la care e imposibil sa te plictisesti !

miercuri, 15 mai 2013

Piatra Neamt - Bicaz Baraj/Cheii - Lacu Rosu - Targu Neamt

Nu e nici un secret ca pe 12 mai am implinit 24 de ani, asa ca pe 11 mai am plect intr-o mini escursie de o zi.

Am ales un traseu usor si foarte frumos Piatra Neamt - Bicaz Baraj/Cheii - Lacu Rosu - Targu Neamt.  In total am parcurs in jur de 230km. Drumul a fost impresionant de bun mai ales din Piatra Neamt pana in Targu Neamt. Am avut parte de o zi calduroasa si un peisaj exceptional de frumos.


Din pacate nu am reusit sa vizitez si cetatea din Targu Neamt am ajuns la ora 19 si programu de vizitare era pana la ora 18.


Mai multe poze gasiti aici !

miercuri, 8 mai 2013

O iesire in natura !

Astazi, am reusit sa merg si eu la primul gratar pe anul acesta!

Impreuna cu familia si prietenii am hotarat sa mergem in Buhusi(undeva langa o padure de pini, cu o priveliste  foarte frumoasa) la cativa km de Bacau.


Mai multe poze AICI !


PS: Nu uitati sa dati un Like paginii mele de Facebook : Popa-Timos Daniel

miercuri, 1 mai 2013

Unbelievable Facts about Earth


Blank

Ideal ar fi sa postez zilnic, dar cand ajung in fata PC-ului raman "blank". Sunt momente in care stau pur si simplu si imi imaginez un post "mama-mama"... Gandesc mult cum ar trebui sa il aranjez si ma trezesc intr-un final ca ar rebui sa pun mana pe tastatura sa il scriu.

Anjung in fata calculatorului si ma asez confortabil, lipesc degetele pe tastatura si deschid o postare noua. Dupa ce stau cateva minute si ma holbez la pagina goala o inchid si realizez ca am uitat tot.

Probabil asta este si lipsa de experienta. Blogul este ceva relativ nou pentru mine. Am mai avut eu tentative sa incep "povesti" de genu, dar am esuat mereu din cauza aceluiasi motiv!


Update

Na ca a mai aparut un trailer! Nu cred ca mai are rost sa va povestesc cat de mult astept acest film !



Update pt : Fast & Furious 6

Ca la noi !

Traim in tara in care biciclistii pot zbura peste stalpii de iluminat ! Probabil nu se intampla doar in Bacau. In ciuda faptului ca aceste piste destinate biciclistilor nu sunt semnalizate corect (sa stie omu pe unde ar trebui sa mearga cand se plimba pe boulevard, si sa nu mearga pe aceste piste destinate biciclistilor), din 20 in 20 de metri rasare cate un stalp pentru iluminat .

E vie ma !