luni, 8 aprilie 2013

Cam gata cu masinile pe Bulgaria…

Desi eu unul as modifica rahatul de procedura pentru impozitare in Romania, la masinile care sunt inscrie aici, in loc sa ma leg de masinile inscrise in Bulgaria, pesemne ca e mai usor sa alegi cea mai proasta varianta. In loc sa oblige lumea cu masini care au motoare mari sa-si plateasca impozitele si sa le micsoreze pe cele aberant de mari, autoritatile se gandesc cum sa dea la gioale soferilor care conduc masini bulgaresti. Si se pare ca au gasit o solutie viabila. Mai grav este ca se va sincroniza cu ceea ce vor sa faca bulgarii.
Bulgarii au anuntat ca urmeaza sa schimbe legile fiscale. Si i-au luat in vizor si pe cei care detin firme sau au pe numele lor, ca si persoane fizice, multe masini inscrise. Cazuri reale, de firme care au fost inregistrate cu peste 100 de masini inscrise, evident, ulterior vandute romanilor, la Ruse. Firma sa zicem ca are inscrise 100 de masini care valoreaza fiecare 3000 de Euro, in medie. Asta inseamna ca firma a facut achizitii de 300.000 de Euro, suma pe care nu are cum sa o justifice. Asadar, avem de-a face cu evaziune fiscala. Statul bulgar vrea sa puna sechestru pe aceste firme si sa le confiste bunurile, inclusiv masinile.
Mai grav este ca numai 1 din 3 firme a fost gasita cu impozitele in regula, restul avand toate masinile din parcul auto radiate de la financiar, echivalentul ANAF din Romania.
Cu alte cuvinte, practic, in momentul in care un roman se duce peste granita pentru a face inspectia anuala si reinnoirea actelor, risca sa ramana fara masina, aceasta urmand a fi confiscata la granita.
Asadar, daca in curand statul bulgar va da in urmarire in vederea confiscarii a multor masini care sunt conduse de romani, dar inmatriculate pe firme bulgaresti dubioase, nici din partea romanilor nu vin vesti bune.
Codul Rutier urmeaza sa se schimbe in cursul acestui an, iar cea mai radicala noutate este cea legata de masinile bulgaresti. Conform politiei, se doreste ca orice masina cu numere straine sa poata circula numai 30 de zile pe teritoriul Romaniei, daca posesorul sau nu este rezident. Este o masura cinstita si regulamentara, mai ales ca nu am fi singura sau prima tara din Europa care impune, din motive legale si administrative, inregistrarea masinilor cu numere straine la intrarea in tara pentru a avea o evidenta.
De ce se vrea aceasta masura? Simplu. Pentru ca masinile inscrise in Spania, Bulgaria, Italia, Anglia, Irlanda care circula in Romania nu apar in nicio baza de date. Aceste masini sunt des folosite in diverse infractiuni si chiar daca numarul este retinut de camere de supraveghere, politiei ii este imposibil sa dea de urma acelui sofer.
In concluzie, masinile cu numere de Bulgaria au un viitor cam sumbru. Daca nu le “rezolva” statul roman, le rezolva bulgarii. Insa din ce se vehiculeaza, soferii acestor masini urmeaza sa fie loviti din ambele directii.


Sursa :  http://www.4tuning.ro/bloguri/ganduri-octanice/



Niciun comentariu:

E vie ma !